0
0,00 

Tο άγχος είναι ένα συναίσθημα που υπάρχει σε όλους μας. Ο λόγος ύπαρξης του είναι εξελικτικός, αφού μέσω του «συναισθήματος του άγχους» το σώμα μας λαμβάνει από τον εγκέφαλο «σήματα» που το προειδοποιεί ότι μια κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη και απειλητική για το ίδιο. Μέσω του άγχους, ο «άνθρωπος των σπηλαίων» θα  αποφεύγε να γίνει θήραμα από τα αρπακτικά. Χαρακτηρίζεται  από συναισθήματα  έντονης ανησυχίας και έντασης οδηγώντας ένα σύνολο αλλαγών στο σώμα μας , όπως  αυξημένη αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία και εγρήγορση. Πως γίνεται όμως ένα θετικό συναίσθημα επιβίωσης αντί να μας βοηθάει να γίνεται εμπόδιο στην καθημερινότητα μας;

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο ίδιο το συναίσθημα, αλλά στις σκέψεις που προηγούνται (π.χ. τι πραγματικά ο εγκέφαλος μας προσλαμβάνει ως απειλή). Διότι υπάρχει σημαντική διαφορά στην σκέψη μεταξύ του «θέλω να γίνω παραγωγικός» απ’το «με κυνηγάει κάποιο θήραμα». Έτσι το άγχος μπορούμε να το χωρίσουμε σε «παραγωγικό ή καλοήθες άγχος» και « αντιπαραγωγικό ή κακοήθες άγχος»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάρτα Μέλους

  • Επιπλέον εκπτώσεις σε προϊόντα εκτός των φαρμάκων,
  • Δωρεάν δερμοανάλυση για τις πραγματικές ανάγκες του δέρματος,
  • Δωρεάν καθαρισμούς/ περιποίησης προσώπων,
  • Δωρεάν μακιγιάζ, ειδικές πολύ χαμηλές τιμές για θεραπείες προσώπου σώματος από συνεργαζόμενους γιατρούς ( Peelings, Fillers, μεσοθεραπείες κλπ)
0